Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Saturday, May 12, 2012

Et frø fra fjerne himmelstrøk.

- Hayetanah Iliuka.
- Hayetanah.
- Er det noe spesielt du vil formidle til meg akkurat nå?
- Så er der lik korrekt, for den er selv kallet for at formidle noget til sin egen bevissthet, der tilhører de dypere lag av ditt totale vesen, der kan tales lik sjelen. Således er den i stunden i behov for at skrive nogle dråper, for der er dråper fra sin sjel den byder frem. Konu eketah.
- Hva mener du med det Iliuka?
- Lik den selv alt vet hva den søker at formidle til sitt egen selv, så er der for at se hvorledes sannheten formidles stykkevis og delt; ei fremkommer alt tydeligt i ett her og nu, så ville der ei være nogen søken. Lik i noget speil, så er der nogen gåte, så er der til god næring for sjelen der vokser. Konu eketah.
- Mener du at "dråper"...
- Der kan alt mer tales lik Manir drapnir, så vet den hva der tales um.
- Uansett, mener du at disse dråpene er som speil for sjelen som søker?
- Så kan der meget vel tales, lik der er for manir drapnir at lede menneskebarn, siden eldede tider. Konu eketah.
- Jeg føler at dette har noe med Iliukas flokk å gjøre. Vil du hjelpe meg med å se hva?
- Så vil der bli, dog ei fremkommer alt på en gang. Hva der formidles er lik fragment, lik oppvåkninger av celleminner. Således er der lik tilsynekomsten av manir drapnir, lik den extra-terrestrielle bevissthet på sin jord, er noget der henger i hop med selvets egen utvikling, lik forløsning. Således er der klokt at dvele for hva den selv Er i nutid. Konu eketah.
- Vel, jeg har følt flere ting i det siste, men kanskje mest av alt så føler jeg meg mer trygg og lykkelig.
- Lik den bekrefter sine egne fundament, lik den bekrefter sine egne viljer og uviljer, så er der lik den befestes alt mer til de spirituelle ledelser der er knyttet til ditt liv. Således oppleves der lik den står alt tryggere innom sitt selv. Der er vel. Konu eketah.
- Ja, for jeg føler jeg har lært å si tydeligere "nei" til enkelte valg, og samtidig våget å si "ja" til andre.
- Så er der nogen god likning den til all tid løser innom sitt liv, lik noget forgår for at noget annet gjenoppstår. Således er der lik vi spør nu, hva vil den bli under tiden den bliver stor?
- Nei, si det.
- Er der lik den søker mot noget virke under varmtidens ende?
- Vel, jeg har sett for meg å jobbe en del med turprosjektet mitt "Lokal Link".
- Så er der klokt om den gjør, dog den skal ei forglemme hva der er av spirituelle ledelser der befestes innom ditt liv, lik der er klokt at gjøre så. Er der således lik den kan skape nogen bok?
- Slik jeg gjør nå kanskje?
- Vi ser den kan søke alt mer, for den skal skape alt mer tydeligheter nu for hva den formidler innom sitt liv. Er der således lik den søker mot ilden?
- Av og til...
- Vi ser der kan tales lik noget mangelfullt. Dog den skal følge behovet, under tiden der stiger frem, for således er der noget av viktighet den kan dele med sine nester, lik vi ser. For der finnes alt mer innom livet enn skrifter. Konu eketah.
- Så det du sier Iliuka, er at jeg skal tørre å søke til et kreativt virke også?
- Så er der klokt, dog den kan søke at spesifisere alt mer. Er der lik den lengter for at undervise i nogen kurser for sin Maya kalender?
- Jo, jeg har lenge villet det.
- Så er der lik vi spør, hvor er der så den skal vandre til, om den søker at gjøre så? Vi ser den vandrer mot syd. Konu eketah.
- Akkurat. Men så er spørsmålet mitt, når da?
- Lik vi har talt, ved varmtidens ende, så er der lik frøet der er sådd er modent. Så vil der blive til gleder og hipp hurray!
- Tenker du på det lille frøet som ble sådd i medisinhjulet forleden?
- Så kan der tales, lik den skal våge at utvikle sin egen historie. Så er der noget den skal søke at manifesterer først, før den trer inn i sine kurser. For der er noget der tilhører manir drapnirs natur den skal søke at presentere for sine nester. Så vil der være lik den spreder alt bedre visdom for de frø der er sådd i menneskebarnets indre, lik der og er for de hellige materialer der før er blitt søkt til. Således er der lik portvakten til evige tider bestemmer hva der skal nedstige innom moder jords sfærer av hellige manifester. Dog vi tiden er moden nu. Frøet er lik sådd, i symbolsk natur. Konu eketah.

Her må jeg nesten legge til en liten forklaring på hva det snakkes om, uten at jeg heller vil røpe for mye. Det er jo tross alt et gammelt ordtak som sier at man ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt. Jeg velger å bruke nettopp det ordtaket for å rettferdiggjøre mine noe kamuflerte intensjoner her. Jeg vil nødig avdekke hele historien på en gang, samtidig føler jeg det er på sin plass å avdekke litt. 


Det jeg ønsker å både dele, så vel som holde beskytte, har å gjøre med et lite frø som i symbolsk forstand ble plantet i dypet av mitt sinn en god stund tilbake. Det jeg vet er at dette lille frøet har ligget og vokst i sinnets mulm og mage helt siden det ble til i møtet mellom meg selv og en annen for lenge siden. Nøyaktig når dette møtet for første gang fant sted er jeg faktisk ikke sikker på, men la meg si at i henhold til denne historien så hendte det for snart 260 dager siden, eller 9 månefaser om du vil. 

En tanke til både glede, frykt og undring ble da til i dypet av mitt sinn, på et sted midt i mellom hjertet og intellektet. Intuisjonen fortalte meg at uvissheten den bar både var, og fortsatt er, svært reel, dog på et fullstendig flerdimensjonelt plan av virkelighet. I bred forstand så snakker jeg om tilsynekomsten av nytt liv på moder jord. En gryende tanke ble plantet i skjæringspunktet mellom tvil og tro, og der ble den liggende, helt til for noen uker siden. Et symbolsk frø fra fjerne himmelstrøk ble da plantet her i nord, i medisinhjulet til en meget god venninne. Kanskje representerte denne handlingen mitt valg om å flytte noe jeg lenge har båret inni sinnets tvetydige hulrom til et sted hvor det i alle fall kan få mulighet til modnes til større klarsyn? Kanskje representerte plantingen en slags personlig bekreftelse? I alle fall føles det slik nå, selv om tanken ikke slo meg der og da. Frøet ble flyttet til et sted hvor visdom endelig kan få mulighet til å vokse. Slik føler jeg at det er riktig å si, både i symbolsk og reel forstand.

Medisinhjulet hvor dette eksotiske frø nå er nedgravd ligger sør i Telemark fylke, tett ved foten av Gaustatoppen, hvor fjell-luften leker med solens skinn. Hun som bor der har invitert meg hjem til sin gård for å holde kurs knyttet til bruken av Mayaindianerenes eldede kulturskatter. Kanskje utgjør dette stedet en leke- og læringsplass for nyfødet deler av både meg og deg selv? Dialogen med Iliuka fortsetter.

- Jeg føler selv at tiden er inne for å gjøre noe...
- Så er der vel. Så er den for at se hvorledes den kan formidle noget fra dypet av sitt eget følelsesliv, lik den skaper nogle forløsninger der både berører ditt selv og din neste. Så vil den se, og så vil den ledes til alt større forståelser under tiden den skaper sitt skrift, lik den alt nu gjør. Konu eketah.
- Så da er det viktig at jeg ikke glemmer å skrive.
- Ei vil den, for der er pakter innom ditt liv der leder den til ordet den søker for. Således skal den våge at følge strømmen av ledelse der flyter innom ditt liv til evig tid. Konu eketah.
- Er det jeg skriver nå en slags forberedelse?
- Så kan der tales, lik der og er tilknyttet de-kodingen av hav der kan tales lik Mayaene tidskapsul. Så er der noget den er belkannt med fra før, og så er der lik den formidler noget der og vil berøre hjertet til dine nester. Så er der til god gavn for helheten. Konu eketah.
- I dag så er det ørnens dag - 13 Tzikin - i Mayakalenderen. Er det noe du vil si i den anledning?
- Så kan der tales. Lik den skal se for de hellige symmetrier der fremkommer innom ditt skrift under tiden den ledes gjennom noget intuitiv søken, så er der for at se hvorledes der og er knyttet til forståelsen og adspredelsen av hva der er av visdom tilknyttet den Maya kalender. Således er der lik der er for ørnen at skue over evigheten, lik den selv kan ane konturene av hva den ledes mot, og hva der attraherer ditt liv, lik nogen hellig tilstand. For om der er friheten den søker, lik evnen til at formidle budskap fra de høyeste himler, så er der klokt at knyttes til sådant på denne dag. Således er der for øyet at se, og at lese mellom linjene, for hva der er av emosjonelle fingeravtrykk der nedstiger innom teksten der vet. For der er visdommen den søker til, under tiden den ledes mot Iliukas himler. Konu eketah.

- Visdom ja, hvordan vil du definere det i denne sammenheng?
- Lik der er fruktene der henger fra hjertets grener, lik der er hellige innsikter der vokser innom hellige kammer i menneskebarnets sinn, så er der for at se hvorledes frukten skal bydes frem og nytes under tiden den er fullkommen, Så vil der være lik den guddommelige smak videreformidles, lik der opphøyes til nytelser og alt høyere vibrasjoner innom din nestes hjerte. For alt er der således deltagende i noget kretsløp, lik hellige småkorn vokser og gror, lik der modnes for siden at falle ned på mulden for at spises opp av hva der er lik mikroskopiske dyr. Således skal bror ei frykte for hvem der er der nyter sine frukter, for vi ser der kommer naturen til gode, om den så vil eller ei.
- Men har jeg likevel noe spesielt å formidle for andre mennesker, som helst skal "nytes" av et menneskelig sinn før noen av disse "insektene" kommer og spiser den råtnende frukten?
- Ei skal den frykte for om visdommen visner hen og faller til marken. Ei skal den bedømme hvem der er den byder sinn innsikt for. Hva menneskebarnet bærer av hellige frukter er noget der bydes frem, om den så vil eller ei, for de store himler. Likefullt skal den se, hvorledes den og kan formidle noget godt budskap for spesifikke individ, lik grupper, lik den selv kan velge hvem den vil dele sine gaver med. Dog den skal bære tillit til at den ledes vell. Tenke ei så meget for hvor din frukt havner, eller hvilken munn den metter. Gledes alt mer for tilfredsheten i ditt eget liv, for om den så selv bliver mett, så bliver der logisk nok alt mer at dele med andre. For der er emosjonen og innsikten den deler. Konu eketah.
- Takk skal du ha Iliuka, du gav meg noen gode ord.
- Takke ditt selv og din åndelige mage, lik den til all tid er god og mett. Konu eketah.

- Skrevet på dagen 13 Tzikin i Mayaenes hellige Tzolkin-kalender.

No comments:

Post a Comment