Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Wednesday, April 7, 2010

Langfredag.

-God morgen Iliuka.
-Hayetana. Velsignet være denne stund. Velsignet være alt der puster innom denne stund. Velsignet være alt der fødes, og alt der tilbaketrekkes til sitt selv; for alt hva der er av livets impulser puster, lik noget vokser ut mens annet krympes inn. Alt er der av transformasjoner, og alt er der av nødvendighet. Gledes for alt hva der er! Således vil den og velsigne noget fundament innom stunden.

For vi ser; i stunden der stiger frem, kan der tales lik klokt for menneskebarn at forstyrkede fundamenter innom sitt selv. Alt er der for at forberedes de turbulenser der bliver at fødes innen de store bevisstheter, lik der skapes rystelser innen hva der er av troens strukturer. Således kan der tales lik klokt at redefinere sin tro og sin tvil, og tilspørre selvet om hva den søker av ledelser for livets utfoldelse, er noget der er tilknyttet hjertets lengsler eller ei.
Nu oppløftes stunden og alt der hviler innom den. Således bliver der alt viktigere for individet at lytte til sitt selv, lik der vil vokse frem nye forbindelser mellom individ og kollektiv - alt etter nytimens tanker.

Hva der tales om av nytimens synliggjørelse, er noget der vil bæres frem fragment efter fragment, lik hva der er av individualitetens frukter bydes frem lik nogen presentasjon av menneskebarns eget selv - lik der bliver at legges frem for den store himmel at se. Alt hva der presenteres, er dog at høstes fra den kollektive kilde, og således er der noget der vil manifestere nogen helhetlig tanke, der bringer menneskebarn alt nærmere våre himler. Alt vil der velsignes lik nogen portal inn i evighetens perspektiver. For vi ser; ei kan der tales lik der er så megen avstander mellom mikro og makro, om den bare søker at betrakte hva der er av virkeligheter gjennom sin bevissthets fundament, der hviler alt tettere for den store evighet enn hva den kan berøre med sine tanker.

Gledes for hva der fødes i stunden den bliver omfavnet av nogen tidløshetens opplevelse! Velsigne dog og hva der er av skygger der kastes - lik hva den skaper av sin virkelighets billede bliver noget oppstykket langs tidens akse - for ei kan der bestå noget lys om der ei finnes noget mørke. Søke at gledes i bydet av sådanne transformasjoner, så knyttes den alt sterkere innom verdien av det som er! Komu eketah.

-Hva vil du si om død Iliuka?
-Vi søker at tilspørre ditt selv, hvorfor den bærer sådanne undringer?
-Jeg vet ikke, tankene mine har bare samlet seg rundt dette temaet i det siste.
-Således kan den søke at se, hvorledes tanker oppfører seg noget levende, lik strømninger der bindes om en felles tilstand. Således kan den søke at velsigne alt dine tanker ledes mot, lik den skaper kommunikasjoner med alt større bevisstheter gjennom at lytte til Nuet gjennom ditt selv. I stunden den dveler rundt nogen kontemplasjon av symbolske verdier - lik den opplever hvorledes en tanke dukker opp fra nogen overaskelsens tilstand på ny og på ny - så er der lik den kan betrakte tanken lik noget krystallisert, lik der er tett ved at bringes til fysiske manifestajoner. Således kan den betrakte sin virkelighet lik nogen krystallisert struktur, der har sprunget ut fra din bevissthets kilde. Således kan den søke at omfavne de forandringer der flyter gjennom heledelen av menneskebarns tanker; for vi ser der er nye strukturer der bliver at vokse frem. Således vil den se; i stunden den betrakter sine tanker med alt større klarheter, så er der lik den skaper nogen opplevelse av tankens innhold i dette her og nu- lik en erfaring rammes inn i hva der er av tid og rum ikring en bevissthets kilde.
Således skal den søke at flyte, og føde de strømninger der puster gjennom ditt selv. Konu Eketah.
- Hva vil du si at symbolet "død" spesifikt betyr?
-Der er noget innhold den selv ledes mot at erfare. Ei er der dog noget den nødvendigvis behøver at erfare gjennom intellektet, og ei er der noget den behøver at unnvike. Søke dog heller at omfavne de manifestasjoner der bydes. Søke at dvele ved nåets uttrykk gjennom ditt selv, og søke at velsigne hva den ledes mot, lik der er noget den føler sitt selv omfavnet og lykkelig ved. Søke at føle i dypet av hva den erfarer, så vil den ledes mot at oppleve, hvorledes der føles at vende hjem. Søke at gledes derved, lik den ei føder motstand mot hva der bydes gjennom nuet. Der ledes vell, gledes derved. Konu Eketah.
-Takk skal du ha Iliuka.
-Vi takker for hva der synliggjøres av transformasjoner. Vi takker for menneskebarns vandrende undringer, og vi takker for hva der er av velsignede fundamenter innom denne stund. Bæres fred i menneskebarns hjerter. Konu Eketah.

No comments:

Post a Comment