Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Wednesday, June 2, 2010

Dag 4 - Utsikter mot en felles fremtid.


-Så da sitter jeg her altså Iliuka.
-Så gjør den, lik den meget vel har beskrevet, korrekt.
-Hva betyr alt dette? Jeg forstår at det ikke nytter å spørre om det er fantasi eller virkelighet, men jeg vil gjerne vite hvor alt dette tar meg henn, og om det finnes noen konkret erfaring jeg skal "oppdage" mens jeg er her?

-Meget vel! Så kan vi svare, lik den alt ser; hva den ledes mot, er noget der tilhører uendeligheten. Ei finnes der nogen ende. Likeledes kan der ei tales lik der finnes nogen begynnelse. Hva den ledes mot, er nogen forståelse for hvorledes en handling leder til den neste, og hvorledes ett valg føder noegt spektrum av nye valg, der igjen bliver at føde alt flere fragmenter lik valg - der alle kan beskrives lik ulike aspekter av din egen bevissthets kilde.

Hva den så spør, om der finnes nogen spesifikk erfarenhet for ditt selv at snuble over, så er der lik vi nu taler: Ei er der for våre himler at se. Der er noget der tilhører ditt selv at oppdage, lik der ennu kan tales at tilhøre nogen ulevd himmel innom ditt selv. Hva den søker at forfølge, er nogen forbindelser - lik resonanser - der kan beskrives lik de mest harmonsike kommunikasjonens frekvenser knyttet imellom din sjel og dine jordiske vandringer.

-Så du vet altså ikke hva jeg har kommet hit for?
-Ei er der lik vår misjon at vite; vi er for at lede menneskebarn, der søker innom sin egen sannhets kilde. Bare der vil den høre oss, og ei noget annet sted. Vi er for at lede sannheten til erfarenhet, lik vi vokter for kildens lys. Konu eketah.

-Men uansett, finnes det noen hensikt bak denne turen og alle valgene jeg til nå har tatt?
-Så kan der meget vel tales, og ei er der nogen hensikt der er avgrenset til hva den definerer lik sin "tur". Der er noget der tilhører ditt livs misjon, lik der er noget valg den blev født inn i. Likefullt er der noget valg der tilhører uendelighetens livslinje, lik der ei nogen gang var nogen begynnelse for hva der kan beskrives lik menneskebarnets utvikling - lik den selv er deltagende i sådann utvikling.

-Hmmm... Jeg begynner plutselig å tenke på teorien om "The Big Bang".
-Vil bror søke at tale um sine teorier?
-Ifølge den startet jo alt med et uendelig lite punkt, som på en måte kan sies å ha rommet alle potensielle muligheter og valg som ville klekkes ut iløpet av de billioner av år det har for universet å vokse til den tid og det rom vi er i nå. Likevell så sier teorien at det ikke fantes noe "før" dette uendelig lille punktet. Dermed må det øyeblikket da uendeligheten - som opptil da bare hadde eksistert i kraft av en potensiell tilstand - plutselig bestemte seg for å "bli" noe, kunne defineres som Altets begynnelse.
-Dog er den selv enig i sådann teori?
-Jeg føler jeg er enig, helt til det kommer til det lille punktet som sier at ingenting fantes før ingenting; altså før uendeligheten fantes i komprimert tilstand, så å si.

-Hva er så brors forklaring på dette mirkoskopiske lille punkts opphav, om den tenker at der finnes sådant opphav? Eller kan der tales lik der dreier seg um såpass mikroskopiske verdier, at der like godt kan strykes fra vår kosmiske likning, uten at nogen vil legge merke til at vi jukser noget?
-Hehe, jeg liker tanken - for enkelhetens skyld - men jeg frykter for konsekvensene hvis de som er i bestemmelse hadde gjort noe slikt. Men for å vende tilbake til den tankerekken jeg hadde for et øyeblikk siden...
-Den kan således søke at starte nogen tankerekke på ny; for hva den fødte ut av sin undring for noget øyeblikk siden, var nogen opplevelse av "aha", lik vi ser. Således er hvert øyeblikk lik en ny begynnelse. Således skal den ei frykte for at trekke klarheter ut av nogen tilstand av kaos, lik den føder noget svar - lik en ny begynnelse - ut av hammet til hva der i nutiden ender. Konu eketah.

-Ja, det tror jeg er hele poenget! Som regel så tror vi at alle svarene finnes "der ute", systematisert og tilrettelagt slik vi definerer at virkeligheten rundt oss skal være.
-Dog hva hender så, om den definerer sin virkelighet lik noget kaotisk?
-Det vil vel kun være et ytre speilbilde av en indre tilstand av kaos. Akkurat som ett usikkert valg leder til en ny tilstand av usikkerhet. Vårt indre blir vårt ytre.

-Dog hvorledes kan den søke at snu sådann utvikling? Er der noget den oppdager, i stunden den lytter efter sannheten i sitt eget selv?
-Jeg tror det. Men for å være helt ærlig, så føler jeg at denne diskusjonen begynner å spore av fra sannheten, eller klarheten, om det er et mer passende ord. Jeg har vanskeligheter med å se sammenhengen i alt dette her.

-Så kan der tales lik korrekt, lik vi har trukket inn megen elementer i vår likning, om der kan tales så. Således kan der synes lik noget komplisert, at finne veien til noget svar, der tilfredstiller hva der fødtes av forventing i stunden den påbegynnte sin lange vandring innen tanker og ord. Søke at se, hvorledes den i stunden favner om verdier der er av pilgrimens ånd, der likefullt kan tales at tilhøre mer enn kun jordiske vandringer.

Således bliver den at fare innom megen omveier; for vi ser der er del av pilgrimens natur, lik den alltid vil søke efter at søke, om der kan tales så. Dog der er og lik vi ser: Alt der behøves for at bringe noget klarhet innom sine tanker, er noget spor av sannhet, så vil der være lik resten følger efter av sitt selv.

-Og slik er det for alle systemer; orden fødes ut av kaos og omvendt?
-Så kan der tales lik korrekt. Dog der vil alltid manifesteres nogen ny struktur, i stunden sådan omveltning finner sted. Således spør vi bror; hvorledes vil den definere innholdet i hva den taler um lik noget "system"?
-Deler av en helhet samlet om en felles tilstand.
-Hva vil den nu definere lik kjernen innen sådan tilstand?
-Min beste gjetting er at må være hva vi kaller kjærlighet. For jeg regner med at kjærlighet er mye mer enn bare en slags sentimental menneskelig abstraksjon. Kan man si at vi gjennom ordet kjærlighet bare såvidt kan skimte kraften av det som egentlig er selve drivkraften bak hele universet - fra begynnelse til ende og tilbake igjen?

-Så kan der tales lik korrekt. Hva menneskebarn søker at erfare lik kjærlighet, kan tales lik nogen splinter av lyset der fødes fra Kilden av kilder, lik Wakan Tankas hellige selv. Dog vi ser, der finnes megen navn for Lyset - der egentlig ei er noget lys, lik dine øyne er tilvendt for at se.

Hva der er av ulike navn, kan tales lik vinduer - lik portaler - der søker at fange noget av Kildens ubeskrivelighet. Ord kan tales lik resonanser imellom Kilden av ditt selv og din menneskelige erfaring - lik der er imellom Gud og menneskebarn, om den søker innom sin bok. Ord kan lik bindeledd, lik hellige bruer, lik der har eksistert sådan hellige bruer for folket i tider førut og. Konu eketah.

-Vil det fremdeles være slik?
-Så vil der, dog tiden er forandret nu - lik frekvensen er opphøyet. Således vil der være alt flere uttrykk der veves sammen for at skape nogen bru der er alt sterkere enn hva ord kan være alene. Der vil være lik megen fasetter av den samme kilde søker sammen for at integreres mot noget felles formål, om der kan tales så. Konu eketah.

-Jeg har på følesen av at musikk kommer til å spille en stor rolle i et slikt prosjekt.
-Så vil der for nogen, korrekt, dog alt kan tales lik katalysatore for helhetens utvikling. Ord kan lede til fødelsen av toner og omvendt. Der kan tales lik ulike fragment av den samme flokk samles. Alt der ikleder hjertets frekvenser, vil likefullt lede mot den samme kilde - lik det samme mål - lik vi ser.

Hva der dog spesifikt hviler innom musikk, er noget der vil være til viktighet for menneskebarn i tiden der kommer. Musikkens toner kan beskrives lik tilhørende noget universelt språk, der ei er så meget beheftet til avstander innom tid og rum. Om den søker at se, så vil der være lik menneskebarnet kan tillæres av benytte de passasjer der hviler innom hva der er av DNA'et spiral. Hva der er av kollektive bevisstheter er noget der i nutiden hviler innom alle menneksebarn, dog der er i behov for at moduleres for at konstruere nytimens passasjer - lik portaler - der søker at forene hva der er av uforenelige elementer innom menneskebarnets natur. Således vil der være klokt for menneskebarnet at forsones med sitt selv, og søke at forløse hva der bæres av uoverenstemthet mot sine nester.

Således kan der tales lik meget helbredende - både for menneksebarnets selv, og for heledelen av menneskebarnets bevissthet - at søke at se sitt selv innom sin neste, lik der var noget spegel. Hva der således skapes innen musikk, er noget der kan forløse hva der er av celleminner - lik der skapes nye passasjer, der tilhører nytimens portaler innom menneskebarns selv. Hva der skapes innen resonanser, er noget der vil virke oppløftende for heledelen av den kollektive tanke, om der kan tenkes for sådant.

Den skal søke at se, hvorledes musikkens toner har kraften til at helbrede meget, om der projiserer hva der er av sannhet innom menneksebarns hjerter. Hva en tone kan forflytte, er meget, om den søker at lytte i dypet av sitt selv. Således skal den ei betvile sin egen kraft, og ei sine nesters kraft; for vi ser hvorledes toner kan befraktes på inspirasjonens vinder, der bliver at berøre hva der hviler innom de store bevisstheter. Konu eketah.

-Hvordan vil du beskrive det kollektive målet du nevnte?
-Der er noget den alt vet, dog der er likefullt noget der tilhører dypet av ditt hjerte. Således er der lik den vandrer, således er der lik den skaper skrifter, og således er der lik den søker at byde frem sine skrifetr for sine nester. Der er lik noget der tilhører den guddommelige kjerne av ditt eget selv - lik der og tilhører dine nesters hellige selv - og den kollektive misjon. Konu eketah.

-Jeg driver hele tiden og lurer på om dette ønsket fra dypet av mitt hjerte - som du omtaler det - er noe jeg må formulere gjennom ord?
-Så er der lik den søker at gjøre alt nu. Søke og at se, hvorledes den nu arbeider med nogen likning, der er forbundet til dine himmelske aspekter, lik der er noget der er forbundet gjennum evighetens akse fra en himmel til den neste. Lik der og er for den "Big Bang" portal, der søker at forbinde ulike himler - lik ulike aspekter av det samme univers - således er der og for menneskebarn der søker at vandre for hjertets lengsler.

I stunden den søker at formulere hva den bærer i dypet av sitt hjerte, er der og lik den ledes mot at gjøre nogen beregninger av hva der er av innhold i Sorte Hull. Hva der kan tales um lik hjertets jevne vilje innom menneskebarn, kan og beskrives lik nogen link til evigheten, og til Kilden der er før noget valg er blivet til. Således skal den søke at se, hvorledes Altet er tilstede i nogen potensiell tilstand, i hva der er av kosmiske frekvenser der pulserer gjennum hjertet - lik fra ett kammer til hva der hviler innom noget annet kammer, lik fra en himmel til den neste, efter din bok.

Hvile nu ditt selv og dine tanker. Den kan tillate sitt selv at føle tilfredshet for hvor den er, og ei jage efter ufødte soler. Gledes for den sol der er! Gledes for hva der er av utsikter, og gledes for hva der er av muligheter der lever innom Nuet! Søke at gledes for dine valg, så vil den attrahere alt mer posistiv efarenhet enn hva den nu kan beregne gjennum sine forventninger. Alt hva den føder av positiv innstilling, tiltrekker alt mer av hva den beskriver lik flaks. Alt hva den søker at føde av klarheter fra nogen tilstand av forvirring, er noget der kan tales lik oppløftende for heledelen av menneskebarns bevissthet. Hva der angår en, angår alle. Således er der lik helheten eksisterer innom fragmentet, likt noget holografisk uttrykk - lik Guds billed, om den vil tenke så.

Tvile ei for for hva der er av krefter innom ett eneste valg! Tvile ei for kraften der hviler innom ett eneste menneskebarn! Tro på ditt selv, og tro på dine nesters selv; for alt er der tilhørende den samme kilde. Konu eketah.










No comments:

Post a Comment