Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Friday, January 22, 2010

Begynnelsens dufter.

-Soeke nu at se, hvorledes den kan oppdage begynnelser i alt hva der er. Der er saaledes den skal gjennkjenne hvorledes en begynnelse er noget likt et lite froe der hviler i all vaerens midte. Der er saaledes likt den kan soeke at fremdyrke alt hva der er av begynnelser. Der er saaledes lik den skal ha oeyne der vaager at se, og oerer der vaager at lytte til alt hva der er av begynnelser ikring ditt selv.
Saaledes er der likt den vil ledes fra begynnelse til begynnelse, lik en bie ledes fra blom til blom for at hoeste nektar - dog selv skal den soeke at innsamle erfaringer, saa vil den se hva der foedes av helhetlige billeder innom ditt selv. Soeke saaledes til fragment efter fragment, saa vil den se hva der vokser frem. Konu Eketah.
-Hvordan skal jeg gaa frem?
-Vi ser; alt den kan gjoere er at forflytte sitt legme inn i de opplevelser den attraheres mot. Soeke at se hvorledes den selv er baerer av sitt eget kompass. Din sjel er din hyrde. Soeke saaledes at lytte til din egen sjel, der taler gjennom hjertets spraak.
-Hvordan lyder saa hjertets spraak?
-Soeke at se, der er noget spraak der kommuniserer med alt hva der er. Ei er der noget spesifikt uttrykk, dog der kan ikledes alt hva der er av uttrykk. Der er kommunikaskjoner der foedes i stunden den dveler i glede, lik den dveler i velsignelse for alt hva der er. Saaledes er der lik ilden velsigner alt hva den opplyser.
Soeke at gledes for alt hva der omgir ditt hjerte, saa kommuniserer den vell! Konu Eketah.
-Hmmm... Er der noe mer jeg boer vite her jeg er i fremmede omgivelser?
-
Vi ser; forglemme ei at vaere tilstede i alt hva der er av opplevelser! Forglemme nu ei at benytte sansene for at navigere mellom alt hva der er av opplevelser! Der er gjennom at vaere tilstede, at den vil ledes mot all erfarings midte. Saaledes vil den gjennkjenne hvorledes der er et noget magiskt punkt i sentrum av ethvert moment. Om den saa soeker at mottage alt hva der er av impulser; om den soeker at integrere sanselige erfarenheter; om den soeker at veve sammen alt hva der er av informasjoners stroemmninger der bemoetes innen ditt selv, saa vil den og erfare hvorledes den er i et noget hellig punkt. Saa vil den se, hvorledes alt hva der er av hellige punkter kan eksistere i alt hva der er - lik der knyttes til alt hva der er av tider og steder.
Saaledes skal den soeke at gjennkjenne hva der er av begynnelser; for begynnelser eksisterer i alt hva der er.
Alt er der utspringende fra en kilde. Alt er der dvelende i en vaeren.
Soeke nu at la ditt selv bli ledet til hva der er av kilder i alt hva den bemoeter, lik den lukter sitt selv frem til blom efter blom efter blom. Saa vil den gjennkjenne hva der er av begynnelser i alle opplevelser. Konu Eketah.
-Vel, da er det jo veldig heldig at jeg har en eledig luktesans...!
-
Vi vet, dog den kan se hvorledes den kan kompensere med en god teft for dufter av alt hoeyere frekvenser. Der er lik den er begavet med en sterk intuisjon, der vil lede den mot kilden i alt den erfarer. Den oppfatter begynnelsers dufter. Den vet saledes selv hvilke oplevelser den attraheres mot. Konu Eketah.
-Hmmm... Jeg faar vel lukte meg frem da. Men en optimistisk nese.
-
Saa er der korrekt. Den kan og soeke at se; i stunden er der lik den selv er noget innsvoept i begynnelsens dufter. Der er lik den utklekker sitt selv nu. Gledes for alt hva der er ikring ditt selv. Gledes for alt hva der foraapnes. Konu Eketah.

No comments:

Post a Comment