Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Friday, January 29, 2010

Nye jakter.

-Hvorfor er jeg saa uheldig Iliuka?
-
Ei er der lik den egentlig kan defineres lik uheldig, og det vet den. Der er lik der er opplevelser der bydes frem. Ei er der for vaare himmler at avgjoere om der oppleves lik uheldig eller heldig for ditt selv; der er noget den selv avgjoer. Dog soeke at se; alt hva der bydes frem av opplevelser er lik muligheter den har for at vandre til nye opplevelser, lik den genererer nye valg. Der er saaledes lik den selv velger hvilke valg den vil selektere; dog der er og lik den graviteres mot de sfaerer av opplevelser den i sitt hjerte alt har utvalgt. Ei er der lik ditt intellekt til all tid kan avgjoere, dog der er ditt intellekt der definerer noget likt heldig og noget annet likt uheldig, og der er ditt intellekt der i stunden unviker at mottage alt hva der bydes av hellige momenter ikring ditt liv.
Klokt er der dog at skape samarbeider mellom hva den baerer av hjertets og sjelens lengsler, og hva ditt intellekt baerer av bekannthet med hva den har av erfarenhet - lik din instinktive visdom for overlevelse - i den sfaere av opplevelse den staar beplantet i.
Ei er ditt intellekt nogen fiende. Ei skal den frykte for at foele frykt! Soeke at integrere alt hva den skaper av emosjonelle verdier, saa generer den alt mer helhetlige opplevelser i dette nu.
Soeke at integrere dine instinkter, lik dine ur-erfarenheter den har oppsamlet gjennom megen, megen tider. Saaledes skal den ei unvike at jakte efter nye muligheter! Vaage at benytte ditt intellekts bue og din tankes pil til at nedlegge handlingen den jakter efter! Vaage at handle! Vaage at rydde din egen sti, saa vil den og generere synliggjoerelser av fremtimens potensialer. Der er nye energier der introduseres for Moder Jords sfaerer i denne tid. Der er nogle nye bevissthetens strukturer der induseres, der bliver at ikledes menneskebarns handlinger. Der er hva vi taler lik trigonale modeller, der siktes mot at lede menneskebarn til helhetlige jakter - lik der jaktes for hellige punkter i alt hva der er.
Der er noget konvergerende energier, der soeker at samle alt hva der er av fragmenter ikring dette nu.
Vaage saaledes at jakte, vaage at vaere. Vaage at synliggjoere hva den baerer av potensielle muligheter.
Vaage at vedkjenne dine frykter, for der kun ditt selv der speiles tilbake for din bevissthet at se. Din frykt er din venn. Din frykt er din guide. Klokt er der at lytte til sin egen guide. Konu Eketah.
-Jeg foeler at dette baade var oppklarende og inspirerende. Takk skal du ha Iliuka!
-
Takke ditt selv, takke hele ditt selv. Forglemme nu ei noget fragment - til eksempel din taa. For der er lik vi ser, den alt mer kan soeke at velsigne det fundament der til all tid har baaret dine vandringer. Ei er der nu tid for at sveve rundt lik en sommerfugl. Den er voksen nu, og den er utklekket i hva der tales lik den historiske bevissthet. Forhellige saaledes din erfarenhet, for den har gjennomlevd samme falitt megen ganger foer, lik den alt vet.
Paakalle krigeren i ditt selv, og soeke at bemoete alt hva der er av proevelser lik den vandrer inn i kampen. Bemoete din utfordrer med verdighet, lik den og bemoeter sitt selv med verdighet. Saaledes opphoeyer den stunden til alt stoerre verdigheter. Konu Eketah.

No comments:

Post a Comment