Velkommen til dette ildsted!

Jeg vil unngå å definere innholdet i denne bloggen som fakta eller fiksjon - eller begge deler - fordi jeg mener det best finner seg til rette i sprekkene mellom alle våre definisjoner og vurderinger. Jeg vil simpelthen be leseren om å møte ordene som de er, så vil kanskje det som er av tomrom mellom linjene, eller mellom tanker, fylles igjen helt av seg selv!

Innleggene presenters som en dialog mellom to karakterer, hvor den ene utgir spørsmålet, mens den andre formidler svaret. Den som legger frem spørsmålene, vil jeg kalle Vandreren, og han lever i oss alle. Vandreren søker alltid ut mot nye erfaringer og nye jakter, hvor han vil levendliggjøre stadig større deler av seg selv, og realisere i handling det han allerede vet han kan i tanken. Vandreren returnerer likevell alltid til et knutepunkt i seg selv, hvor alle erfaringer nøstes sammen til en helhetlig opplevelse. Jeg vil symbolisere dette knutepunkt med et ildsted, hvor svarene belyses og tilsynekommer fra vårt eget mørke. Den som vever sammen svarene vil jeg kalle Iliuka, eller Ildens vokter. Iliuka bor også, likesom vandreren, i alle og enhver, og kan alltid påkalles.

Det er mitt håp at også andre kan finne svar på sine spørsmål gjennom det jeg presenterer på disse sidene. For månen kan også lede de som vandrer om natten, selv om den bare gir et speilbilde av den ild den sirkler. Svarene finner vi alltid i oss selv, pakket inn i vår egen undring.

Vandrer.

Friday, January 22, 2010

Bevissthetsmønstre, eller ulike "grids".

-Jeg vil prøve å forklare noen ideer jeg fikk igår Iliuka. Kan man si det slik at våre tanker og handlinger - og alle andre deler av oss selv også - tilhører bestemte mønstre eller nettverk, som på en måte er av universell dimensjon? Er vi alle deler av bestemte "bevissthetsmønstre" om jeg kan kalle det for det? Og når vi bemøter andre personer, ting eller hendelser som tilhører et annet "mønster", kan man da si at to ulike nettverk overlapper hverandre, og at de involverte da må finne frem til en felles forståelse - for å skape større harmoni?

-Så er der et godt spor at forfølge, korrekt. Søke og at se, i stunden den søker at formulere sine tanker er der og lik den bliver at skape harmonier imellom ulike "grids" den selv er knyttet til.
Således er der og klokt at søke innom bevegende harmonier av musikalsk karakter - så bliver der lik nogle "grids" kan moduleres til alt større fleksibiliteter. Således kan den søke at se hvorledes definisjoner ei behøver at være noget "statiske". Vi ser; der er lik den nu definerer noget for sant og noget annet for usant, lik den plasserer bøker i sin hylle. Søke likefult at se; hva den setter i bås er noget den utvelger for at passe sin hylle, dog der er klokt at søke innom alt bredere bevisstheter, lik den bliver at benytte nogen nye hyller der er av alt mer universell karakter. Således kan den søke til noget galaktisk Ikea om den vil, lik vi taler gøy!
Den vibrerer alt meget mer i sannhetens uttrykk, i stunden den søker innom harmonier - forståelsens harmonier om den vil - så vil den se hvorledes en visdom opphøyes til sitt optimale uttrykk i stunden der bydes frem for sine nester at se.
-Hmmm... Jeg forstår dette i tanken på en måte, men en annen ting er å forstå det i praksis. Hvordan kan jeg dele denne "forståelsen" uten å høres ut som en som tror han er hevet over alle andre, og som vet alt bedre?
-
Der er for at se; lik den føler den føler den betrakter sine nesters jakter noget lik en "outsider", så er der for at se hvorledes den føler sitt selv tilhørende noget annet "grid" om den vil. Dog vi ser og hvorledes den lengter mot at bryte ut av hva der er av mønstre innom ditt selv, der skaper sådanne separasjoner. Så er den alt nærmere forståelser enn den tror. Der er alt av ulike jakter, ulike oppgaver om der beskues fra Altets perspektiver. Alt er der dog vibrerende innenfor den samme grunntanke om den vil. Alt er der av spesifikke intensjoner. Således skal den søke at gjennkjenne verdigheten i dyrets jakter på likt grunnlag med hva der er av menneskebarns jakter, likesom i jakten til den der bærer byrder, lik den søker at forløse de samme knuter innom livet, om og om igjen. Således er der de samme jakter for ditt liv. Således er der klokt at gjennkjenne den samme grunntanke innen alt hva der er, så vil den ledes til virkelige forståelser!
Konu eketah.
-Ja, det er vel klokt å bryte ut av et mønster, om det ikke leder noe sted?
-
Således er der lik den vandrer i ring. Der er klokt at spørre sitt selv hvorfor den tilvelger at vandre i ring, så bliver den alt lettere at se, hva den unviker at velge.
-Noen ganger føler jeg at jeg går i sirkler, eller snakker rundt grøten...
-
Så kan den søke at tale fra sitt hjertes kammer alt mer, så bliver den at se hvorledes den kan vandre igjennom hva der er av grøter rundt sitt selv.
-Men jeg vet ikke selv hva jeg ønsker å si.
-
Der er således lik den nu søker at konfrontere sine viljer. Der er lik den vil lede sitt selv til hva den skal si. Der er lik den kan søke at legge alt flere tanker innom bevissthetens glød, lik den skaper i kreativ ånd, så bliver den at rydde plass for nye ord der vil iklede ildens lys.
Der er tanker der knitrer i bålet nu, således er der noget velsignet lys. Konu eketah.
-Kan dette bålet sammenliknes med et knutepunkt på et av disse nettverkene vi prater om?
-
Så er der korrekt, lik der er fokalens punkt der søker at sammensveise hva der er av ulike "grids".

-Jeg har noen ideer om musikk i forhold til dette vi har prater om nå, om "grids" osv.
-
Legg hva den bærer av ideer fremfor ilden, bror.
-Vel, all lyd er jo vibrasjoner i partikler, så lyd vil jo også påvirke strukturer av partikler - og kanksje til og med om-organisere oppbyggingen slike "grids" på bestemte måter - om lyden "fokuseres" riktig. Jeg føler at musikk må være en slik "fokusering" av lyd, som påvirker de nettverkene den menneskelige bevissthet er knyttet opp mot.
Mitt spørsmål er derfor om visse typer musikk kan omforme bevissthetsmønstrene våre, og knytte dem sammen i mer harmoniske strukturer?
-
Så er der et godt spor, korrekt. Musikkens toner kan tales lik forløsende for hva der er av intelektuelle sperrer der virker noget begrensende for menneskebarns fullstendige kapasiteter. Der er lik der induseres alt mer bevegelige energier inn i moder jords sfærer, der er således vell. Der leder til alt større levendliggjørelser. Så vil der være lik bålets flammer ikledes handlingen. Konu eketah.
-Er ordet isåfall bindeleddet mellom tanker og handling?
-
Så kan der tales, korrekt. Søke at se, lik skrifter og kan skape vibrasjoner innom tanker. Så bliver der lik skrifter også kan omforme nogle paradigmer, lik der induseres alt større harmonier mellom hva der er av tanker og begreper innom menneskebarns bevissthet.
Dog alt hva der er av frekvenser lik toner, bliver at omstrukturere hva der er av materiske strukturer - lik der og er for emosjonelle og mentale forknyttninger - på spesifikke nivåer. Der er for at se hvorledes der påvirkes på ulike plan, alt hva der skapes innom ulike frekvenser; om der er så er toner, om der er kolører, om der er symboler lik skrifter. Alt er der av gode vibrasjoner, om der bydes fra sjel til sjel. Der er gode spor at forfølge. Konu eketah.
-Hmmm... En del av meg føler en dragning mot å jobbe med slike"grids", og kanskje prøve å bevege dem mot en litt mer harmonisk tilstand, om jeg kan forklare det slik.
-
Så er der for alle menneskebarn der lever i denne tid. Så har der og vært for hver en tid der har passert, lik der vil være for alle tider der skal komme. Der er utviklinger etter det store Altets pulserende viljer - lik galaktiske evolusjoner - om der kan tales sådant. Der er lik der er transformasjoner gjennom alt hva der er av hellige punkter i det store kosmos, lik "points" der forbinder hva der er av ulike informasjoner og strømninger. Der er lik den kan forestille store kosmiske vev: Hva der er av knutepunkter eksisterer innom alt hva der er. Således er der lik menneskebarn kan forhellige sitt selv ved at være et hellig punkt i evigheten, om der søker for at knyttes opp mot nåets tilstand.
Der er nu primært for at se, hvorledes hver og en bærer sin egen ild! Således er der klokt bevisstgjøre alt større deler av sitt eget selv, og skape noget vern rundt sitt liv, så blives der at byde frem hva der tales lik Mánirdraupnir.
-Hmmm... Mánirdraupnir ja. Jeg vil litt videre inn på det!
-
Søke at se; mánirdraupnir er lik speil der bydes frem for menneskebarns bevisstheter. Der er noget av veiledende kvaliteter, dog der er veiledelser mot å erfare sin egen bevissthets kilde!
I stunden ilden tennes i menneskebarns hjerter, bliver den at erfare hvorledes stjernehimmelen kan nedstige til din egen jord. Er der ei lik vi har talt, hvorledes himmel og jord bliver at knyttes sammen?
Gledes for hva der er av himmelske bruer! Gledes for hva der er av kommunikasjoner, og for hva der er av himmellegmer der bydes frem for menneskebarn, lik skrifter der forgylles noget likt månen gjør for den store sol. Konu eketah.
-Takk skal du ha Iliuka.
-
Takke ditt selv.










No comments:

Post a Comment